Metody sledování změn obsahu laktosy a dalších analytů během fermentace syrovátky

Autoři

  • Veronika Legarová Katedra kvality zemědělských produktů, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, ČZU, Praha
  • Lenka Kouřimská Katedra kvality zemědělských produktů, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, ČZU, Praha

Klíčová slova:

laktosa, syrovátka, fermentace, kapalinová chromatografie, bakterie mléčného kvašení, laktosová intolerance

Abstrakt

HPLC was the most suitable method for the purpose. It was used for determination of lactose, glucose, galactose and lactic acid produced by thermophilic bacteria in whey fermentation. The resulted in a substantial decrease in the lactose content. It decreased by 0.75 % after 4-h fermentation but still not sufficiently for recommendation of these drinks to people with lactose intolerance.

Stahování

Publikováno

15.11.2011

Jak citovat

Legarová, V., & Kouřimská, L. (2011). Metody sledování změn obsahu laktosy a dalších analytů během fermentace syrovátky . Chemické Listy, 105(11), 869–873. Získáno z http://ww-w.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/1031

Číslo

Sekce

Články