Mykotoxigenní rody mikromycet kontaminující potraviny a krmiva

Autoři

  • Markéta Kulišová Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha, Česká republika http://orcid.org/0000-0002-6366-2584
  • Irena Kolouchová Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha, Česká republika

DOI:

https://doi.org/10.54779/chl20220129

Klíčová slova:

mykotoxiny, mikromycety, kontaminace potravin

Abstrakt

Mycotoxins and their impact on human health, food safety and significant economic losses have recently been a discussed problem. The most important of these secondary metabolites produced by filamentous fungi include aflatoxins, ochratoxin A, Fusarium mycotoxins, patulin and others. Mycotoxigenic fungi are cosmopolitan microorganisms and therefore thorough sanitation and control of limits of mycotoxins in all steps of food production and storage is crucial.

Stahování

Publikováno

15.02.2022

Jak citovat

Kulišová, M., & Kolouchová, I. (2022). Mykotoxigenní rody mikromycet kontaminující potraviny a krmiva. Chemické Listy, 116(2), 129–134. https://doi.org/10.54779/chl20220129

Číslo

Sekce

Články

Nejaktuálnější články stejného autora (stejných autorů)