Charakteristika ječného sladu pomocí HPLC

Autoři

  • K. Benešová Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s., Sladařský ústav Brno, Brno
  • I. Hartman Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s., Sladařský ústav Brno, Brno
  • S. Běláková Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s., Sladařský ústav Brno, Brno
  • R. Mikulíková Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s., Sladařský ústav Brno, Brno

Klíčová slova:

slad, tokoferoly, tokotrienoly, karotenoidy, ergosterol, ječmen jarní

Abstrakt

A fast and sensitive HPLC for simultaneous determination of vitamin E, carotenoids and ergosterol was elaborated. The method includes alkaline hydrolysis, extraction with an organic solvent, chromatographic separation and detection with a photodiode-array and fluorescence detector. The analytes were separated by HPLC using acetonitrile as a mobile phase. The method was validated and applied to malt analysis.

Stahování

Publikováno

15.10.2014

Jak citovat

Benešová, K., Hartman, I., Běláková, S., & Mikulíková, R. (2014). Charakteristika ječného sladu pomocí HPLC. Chemické Listy, 108(10), 961–966. Získáno z http://ww-w.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/451

Číslo

Sekce

Články

Nejaktuálnější články stejného autora (stejných autorů)